Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
R0bert Maniak

Dołączył: 05 Lip 2005 Posty: 1241 Skąd: Znam jedno takie miejsce...
|
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 00:50 Temat postu: |
|
|
Pierwszy ram w życiu (ale już wiem że NIE ostatni) zamówiłem dzisiaj Pizze z Galactic Blue. Jestem pełen podziwu dla pizzy jaką dzisiaj dostałem oraz dla obsługi. Bardzo miła pani za telefonem (którą serdecznie pozdrawiam jeśli to czyta ) no i niezły gościu który przyniósł pizzę w nietypowe miejsce . Pizza na specjalne życzenie miała sporo sera (była tylko z serem ze względu na cięcia budżetowe ) a kosztowała tyle samo, co pizza z normalną dawką tego dodatku (chyba że dostaliśmy dawkę sera- mimo, że dużą to jednak normalną jak na standardy tego lokalu ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adas Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 00:51 Temat postu: |
|
|
to tam nawet pizze maja ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marian_ Maniak

|
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 01:05 Temat postu: |
|
|
R0bert napisał: | zamówiłem dzisiaj Pizze z Galactic Blue. |
Bądź łaskaw daj numer telefonu i jakieś info co do ceny (stać mnie na da grasso więc to też zapłacę... , ale tak dla wiadomości) i jak z dojazdem i ile się czeka na dojazd i czy zamawiając na miejscu długo się czeka i czy dajesz gwarancję że będę zadowolony i czy masz od nich prowizję od każdego nagnanego klienta i czy czasem nie jesteś właścicielem (kogut mnie podejrzewał )... sorki za żart.. no nie wstydź się...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
KOGUCIK Gość
|
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 07:41 Temat postu: |
|
|
Ja sie dolanczam do prosby Mariana  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 09:51 Temat postu: |
|
|
KOGUCIK napisał: | Ja sie dolanczam do prosby Mariana  |
tajniej poruczniku Colombo ;P |
|
Powrót do góry |
|
 |
R0bert Maniak

|
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 10:52 Temat postu: |
|
|
Marian_ napisał: | R0bert napisał: | zamówiłem dzisiaj Pizze z Galactic Blue. |
Bądź łaskaw daj numer telefonu i jakieś info co do ceny (stać mnie na da grasso więc to też zapłacę... , ale tak dla wiadomości) i jak z dojazdem i ile się czeka na dojazd i czy zamawiając na miejscu długo się czeka i czy dajesz gwarancję że będę zadowolony i czy masz od nich prowizję od każdego nagnanego klienta i czy czasem nie jesteś właścicielem (kogut mnie podejrzewał )... sorki za żart.. no nie wstydź się...  |
Tel. 632785334
Za pizzę z samym serem (cięcia budżetowe o jakich wspominałem) 12 PLN a pizza jest naprawdę duża (mowa o familijnej) i jak się poprosi to sera też duuuużo
Na dojazd czekałem trochę ponad pół godziny, ale zostałem o tym uprzedzony.
Nie jadłem na miejscu więc nie wiem ile się tam czeka
Daję gwarancję, że JA będę zadowolony next razem
Prowizja od nich to moja prywatna sprawa
Właścicielem nie jestem
A zamawiałem przed 23-cią godziną ale nie wiem do której dowożą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marian_ Maniak

|
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 22:24 Temat postu: |
|
|
Zawsze zachwalałem Da grasso, a w szczególności czwórkę...
Dziś wręcz przeciwnie, tak kiepskiej pizzy dawno nie jadłem
W zasadzie powinienem ją zwrócić... jeśli to nie jednorazowy wybryk to schodzą na psy i czas poszukać innej pizzerii  |
|
Powrót do góry |
|
 |
R0bert Maniak

|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 06:28 Temat postu: |
|
|
Jeśli nie jesteś zadowolony z 4 z tej pizzerii, to może ja się powstrzymam od ewentualnego zamówienia tej pizzy, przynajmniej do czasu Twojego stwierdzenia, że to jednak był jednorazowy wybryk i Twojego sprostowania w tym temacie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
El Siete Straszna gaduła

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 20:41 Temat postu: |
|
|
Za pizzami z Da Grasso też ostatnio nie przepadam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marian_ Maniak

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 21:01 Temat postu: |
|
|
ponoć inny gostek robi... może dlatego...
dawno nie jadłem... ostatnio Chińczyk na tapecie
ale niedawno... odbieram żarcie i zamiast "Kurczak po japońsku" mówię "Chińczyk po japońsku"
ale był śmiech
ale jak czwóreczka nie będzie taka jak kiedyś... definitywnie skończę z Da Grasso  |
|
Powrót do góry |
|
 |
R0bert Maniak

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 23:50 Temat postu: |
|
|
Teraz to wielka 60-tka z impresso. 6 dodatków własnych, z czego 2xser, 2xpieczarki i 2xgyros rządzą. Koszt całkowity 30 PLN, 4 sosy a Pizza wielka taka, że 4 się najada  |
|
Powrót do góry |
|
 |
KOGUCIK Gość
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 23:54 Temat postu: |
|
|
Dla mnie króluje Impresso  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marian_ Maniak

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 21:39 Temat postu: |
|
|
Nie wiem... wybredny się robię
Da grasso?? Niby dobre
Impresso?? Dziś jadłem... bardziej pamiętam ładną panienkę przyjmującą zamówienie, niż samą pizzę
Chińczyka wolę.. choć Chińczyk ma się nijak, do obsługi pizzerii
ale, czasem gratis SAKE proponuje... i pogada śmisznie
Kuźwa... nie ma dobrej pizzerii w Turku...
Może w Oslo będzie lepiej___  |
|
Powrót do góry |
|
 |
SerwerACM Straszna gaduła

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 23:05 Temat postu: |
|
|
Według mnie kiedyś to rządziła Luppo. A teraz Impresso. Najchętniej to biorę te... jak jej tam... szynka i ser... o, wiem Prosciutto bodajże. Duża i z tym sosem majonezowym(mogłoby być go troche więcej bo wychodzi mniej więcej jeden sos na pół pizzy)
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
szczota Ciężki przypadek

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 23:46 Temat postu: |
|
|
Ja zamawiam wsumie tylko z impresso, rządzą tam
zamówiłem kiedys tam z paradiso, koło 23, to jakeis swięto było i wszystkie inne pozaqmykane, cenny cholernie podniesli, a jakosc pizzy dalej licha
Słyszałem od kumpla że zarąbiste pizze są w galaktiku |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaarola Pismak jakich mało

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 15:40 Temat postu: Twoja pizza |
|
|
A mi tam najbardziej smakuje pizza w Koloseum....taka prawdziwa włoska...taka jak za czasów włoskiego własciciela....pychota... |
|
Powrót do góry |
|
 |
MANSONmaniak Straszna gaduła

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 16:39 Temat postu: |
|
|
to ja opisze swoje doznania z naszych pizzerii...
Luppo - nawet duza, ale keidys zamowilem pizze w sklad ktorej wchodzily pieczarki, to pizza byla na srodku tak cienka ze woda z pieczarek stala na telezu i jesli sie chcialo zjesc kawalek rekoma to po calych dloniach leciala woda z pieczarek nie mowiac ze na talezu byla brynatna kaluza;]
Papugi - najgrubsze ciasto w miescie ale przy nie wielkich rozmiarach (ja sie nia nie najem) poza tym masakra z sosem - o ile dobrze pamietam to ostatnio zamowilem pizze za 12 zl a babka sie pyta jakie sosy, to ja mowie ze oba - razem zaplacilem 17 zl czyli po 2.5 zl za sos, przy czym "dzbanek" sosu jest wielkosci kieliszka "100" - porazka. choc sos ne najgorszy - pomidorowy chyba jeden z lepszych w turku
Impresso - chodze tam od niedawna - super duza pizza, dodatki swieze smaczne i duzo:) dopiero zaczynam tam jadac ale polecam, a co do sosow to duzo, smaczne i GESTE!
Pardiso - wsyztsko by bylo ekstra gdyby nie 1 - rozmiar calkiem calkiem, bardzo mi smakowaly dodatki, jak wzialem pizze z kurczakiem to na pizzy mialem DUZE kawalki piersi z kurczaka, a teraz mankamenty - bardzo cienkie ciasto o innej konsystencji niz w innych lokalach - jak probowalem ją pokroic przy uzyciu noza i widelca to mi sie widelec zgial w pol;] sosy - troche malo - czosnkowy w miare a pomidorowy to bylem w szoku;] - tak zadki ze wyglada jakby ktos zabarwil wode akwarela i dodal przypraw - doslownie... choc w smaku dobry:)
Dagrasso - jedna z ulubionych i o ile nie najlepsza dla mnie pizzeria - pizza duza, dodatki dobre, co do sosu to chyba nie trzeba mowic DUZO chyba najlepszy sos czosnkowy w miescie, pomidorowy to niestety sam koncentrat pomidorowy |
|
Powrót do góry |
|
 |
KOGUCIK Gość
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 16:50 Temat postu: |
|
|
Gdzie masz Luppo w Turku ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 19:11 Temat postu: |
|
|
KOGUCIK napisał: | Gdzie masz Luppo w Turku ?  |
we wladyslawowie jest byłe luppo z Turku, znaczy ta sama osoba robi pizze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
KOGUCIK Gość
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 21:27 Temat postu: |
|
|
no ja wiem
ale bezsens zamawiać pizze z Władka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
R0bert Maniak

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 21:29 Temat postu: |
|
|
No ale z Własysławowa do Cisewia dowiozą ? I to taką w miarę ciepłą ? :O |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 00:19 Temat postu: |
|
|
jesli maja termoizolacyjne opakowania to tak ;> |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 01:21 Temat postu: |
|
|
R0bert napisał: | No ale z Własysławowa do Cisewia dowiozą ? I to taką w miarę ciepłą ? :O |
Cisewa, a nie Cisewia ty z cisewa jestes? bo nie kojarze |
|
Powrót do góry |
|
 |
R0bert Maniak

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 01:26 Temat postu: |
|
|
Nie. Jestem z Turku, ale nie o tym chyba jest temat. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 13:03 Temat postu: |
|
|
R0bert napisał: | Nie. Jestem z Turku, ale nie o tym chyba jest temat. |
ok ok nie bij, juz bede grzeczny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dante Średni pismak

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 14:03 Temat postu: |
|
|
a ja do Papug mam 2 minuty drogi a i tak zamawiam telefonicznie, bo łazić mi sie nie chce, chociaż jakbym po nią poszedł to byłoby szybciej.
Mimo wszystko na razie gustuje w Impresso |
|
Powrót do góry |
|
 |
sQel Urodził się by nawijać

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 10:03 Temat postu: |
|
|
Hm... wielkie rozczarowanie
Da grasso wczoraj mnie zawiodlo i to mocno, zamowienie pizzy 19 27, otrzymanie 21 16 do tego tak dostalem nie te pizze ktora zamawialem a jeszcze te sosy... w ktorych bylo wiecej wody niz sosu
nie polecem! |
|
Powrót do góry |
|
 |
SerwerACM Straszna gaduła

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 10:07 Temat postu: |
|
|
Kolega 2 dni temu postanowił zamówić w koloseum. Zamówił pizze, czeka godzine i nic. Dzwoni co z tą pizza, mówią, że kierowca właśnie wyjechał. No to czkamy, następne pół godziny czeka i dzwoni w końcu co z tą pizzą bo czeka już przeszło półtora godziny i chciałby anulować zamówienie tymczasem usłyszał, że zaszła chyba jakaś pomyłka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asiula Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 15:46 Temat postu: |
|
|
mimo że rzadko jestem w Turku to zawsze jak już jestem zamawiam pizze spod Papug i to jest obowiązkowe co robie wracając do domku
ostatnio wzięłam z gyrosem plus pieczarki i papryka i byłam mile zaskoczona że taka dobra była a sosy to chyba najlepsze mają ze wszystkich miejsc gdzie jadłam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
XTrmnTR Pismak jakich mało

|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 21:09 Temat postu: |
|
|
pizza w sacharze jak i w akropolu to zwykła mrożona odgrzewana z mikrofali była i smakowała paskudnie , w sacharze dawali do niej keczup (sic!) taki tani z cynamonem , co niektórych tam przyciągało, ale pizza była obleśna. teraz w akropolu chyba dają normalną ale już tam nie chodzę. w papugach jakoś mi tam pizza nie pasuje niew iem czemu. w impresso - zawsze sprawnie i smacznie , niekoniecznie bogato w dodatkach. kiedys w starym luppo - koło wyzwolenia niedaleko trójki była świetna pizza , jak się przenieśli koło policji była już niedobra. w paradiso nie jadłem 100 lat ale nigdy tam pizzy nie lubiłem (a pizze lubię bardzooo) - miała za wielkie brzegi i małe były. co do da grasso - kaliskie da grasso mnie nie zawiodło , wrocławskie mnie zadziwiło ilością pizzy , a ostatnio łowickie - smakiem i sosami. w turkowskim jeszcze nie bylem ale niedługo sprawdzę czy nie odbiegają od standardu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|