Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Adam Radzimski użytkownik zbanowany

|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 18:37 Temat postu: Czemu życie jest warte więcej niż pieniądze ? |
|
|
Dla jednej rzeczy, życie ludzkie jest warte więcej niż pieniądze i jeżeli aptekarz zarabia, tylko 1000 złotych to on wciąż będzie żył, ale jeśli Pan X nie ukradnie leku to jego żona umrze. ( Czemu życie jest warte więcej niż pieniądze ? ) Czy dlatego, że aptekarz może dostać później tysiące złotych od bogatych ludzi chorych na raka i swoją żonę z powrotem ?( Czemu nie ? )
Czy pan X powinien ukraść lek ? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 18:44 Temat postu: |
|
|
Nie myślę że powinien tak zrobić. Wydaje mi się, że tu może być jakieś inne rozwiązanie obok tego, żeby to ukraść, może on mógłby pożyczyć pieniądze, albo zaciągnąć kredyt czy coś takiego. W każdym razie on nie powinien kraść leku - w końcu jego żona nie powinna umrzeć w żadnym z tych wypadków. Jeżeli ukradłby lek to może uratował by życie swojej żony, ale jeżeli zrobiłby to to mógłby trafić do więzienia i wtedy jego żona mogłaby zrobić się bardziej chora ponownie, a on nie dostał by więcej leku i to nie wyglądało by zbyt ciekawie. Tak więc uważam, że oni powinni o tym porozmawiać i znaleźć inną drogę, żeby zarobić pieniądze.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marian_ Maniak

|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 19:52 Temat postu: |
|
|
nc
szczególnie drugi post  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nobody Szef wszystkich szefów

Dołączył: 09 Gru 2003 Posty: 3493 Skąd: z miejsca zamieszkania
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 19:58 Temat postu: |
|
|
Tak na pewno porozmawiają o tym. Świat jest idealny, a ludzie w nim się nie kłócą, nie znają wojen, niedostatku, biedy. Wszyscy mają po równo także nie ma tutaj sytuacji, że ten ma więcej. Zazdrość ludzka nie istnieje. Ludzie nie chorują więc leki są niepotrzebne. Piękne? Jak wiele nieprawdziwych rzeczy. Nie wiem jak ty postrzegasz świat, ale twoje wywody są co najmniej śmieszne. Czy naprawdę uważasz, że twoje wywody mogą mieć zastosowanie w realiach współczesnego świata? Obudź się. Być może jeszcze tego nie widzisz, ale ludzie gonią cały czas za czymś. Nie jest dla nich ważne szczęście innych ludzi. Ważne są tylko swoje 4 litery i tyle. Uwierz mi. Takie "pogadanie" jak w twoim przykładzie w ogóle nie miałoby miejsca. Kwestie które poruszasz w swoich postach tak naprawdę istnieją tylko w książkach mądrych ludzi. Mądrych bo się tym zajmują i jakby z racji zajęcia są nazwani mądrymi tak jak przed wiekami ich poprzednicy. Prawdziwe życie nie ma za wiele wspólnego z tym. Można spędzić godziny nad rozważaniem poszczególnych kwestii filozoficznych i postępowaniem ludzi w poszczególnych sytuacjach, ale potem i tak idziesz i robisz jak robisz a nie jak mówiłeś. Takie życie.
CO ZA BEZSENS.
Aha i jeśli uważasz, że życie jest warte więcej niż pieniądze to porozmawiaj z rodzinami osób które zginęły bo miały 20 zł przy sobie. Tylko 20 zł. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adas Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 00:36 Temat postu: |
|
|
a ja powiem: odstaw narkotyki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzychu_1922 Urodził się by nawijać

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 01:30 Temat postu: |
|
|
Ja dla pana Adama R. jestem w stanie ukraść lek...
"Fizolof" konkretny się na forum zrodził. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 12:57 Temat postu: |
|
|
Potraktuje to jako komplement ponieważ nie pisałem tego na żadnych narkotykach, tylko to takie mądre jest, że wygląda jak gdybym napisał to na narkotykach. Powiedz mi Adaś co miałeś na myśli pisząc : ,, odstaw narkotyki " bo nie wiem czy cię do końca dobrze zrozumiałem. Faktem jest, że ten hyde park to jest dla mnie narkotykiem sam w sobie i nie wiem czy wolałbyś, żebym przestał pisać czy coś innego miałeś na myśli. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 14:31 Temat postu: |
|
|
to moze jest to efekt "po" i juz tak zoastalo, niektorym ludziom po braniu narkotykow troche sie przestawia w glowie, nie brales niczego nigdy ? nie paliles ?
Adam Radzimski napisał: | tylko to takie mądre jest, że wygląda jak gdybym napisał to na narkotykach. |
to jakis zart ? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 19:45 Temat postu: |
|
|
To czy podczas dzieciństwa miałem kontakt z narkotykami poprzez środowisko w którym przebywałem nie ma znaczenia. Jeżeli jeden akceptuje, że pan i pani reprezentują charakterystycznie perspektywy mężczyzny i kobiety to wtedy tu jest doświadczalny powód, żeby myśleć, że mężczyzna wartościuje abstrakt i ogólne pojęcia sprawiedliwości bardziej niż kobietę. Praca Chodorowa dostarcza możliwe wytłumaczenie dlaczego tak jest. Ale argument upada daleko od dowodu. Praca Chodorowa jest jak twój argument oparta na domysłach, więc wypraszam sobie takie uwagi. Wiele kobiet wartościuje sprawiedliwość i wielu mężczyzn teoretyków odrzuca pomysł, że punkt politycznej filozofii opiera się na tym, żeby wynaleźć abstrakcyjne zasady sprawiedliwości. To będzie formą surowej redukcji, żeby myśleć, że wszystkie przekonania tej natury mogą być wytłumaczone na podstawie tego jak każda osoba dorastała - najmniej bez szczegółowych biograficznych badań. Wreszcie argument Chodorowa powinien dać liberalną przerwę dla myśli. Czemu założenia Locke-a o naturalnej wolności, równości i niezależności są tak nieodłącznie atrakcyjne ? Wielu politycznych filozofów znajduje je ciężkie by poddawać w wątpliwość. Czy to dlatego, że założenia są samo ewidentnie prawdziwe ? Czy urok może być konsekwencją wczesnego wychowania teoretyków ? Ten argument - jeżeli go zaakceptujemy - wygląda jak gdyby podkopywał parę elementów ekstremalnie liberalnego poglądu indywidualisty. Tylko mężczyzna będzie akceptował to ,że zadanie politycznej filozofii jest takie by projektować abstrakcyjne zasady sprawiedliwości. Tylko mężczyzna będzie przypuszczał, że polityczni filozofowie powinni troszczyć się o siebie samych ponad wszystko z wartościami wolności i równości. Tylko mężczyzna przyzna , że sprawiedliwość jest pierwszą cnotą politycznych i społecznych instytucji. Ale jaka jest alternatywa dla etyki sprawiedliwości ? Tu jest, faktycznie wiele przykładów w których odwoływanie się do sprawiedliwości i praw wygląda jak gdyby nie miało mieć miejsca. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 20:07 Temat postu: |
|
|
Litości... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 20:26 Temat postu: |
|
|
Nobody napisał: | Litości... |
a powiedz Adamie Radzimski, skoro taka madrosc wyplywa z Ciebie, pochwal sie chociaz ktora szkole srednia szkonczyles  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 21:35 Temat postu: |
|
|
Jestem w trzeciej klasie LO i to jest mój ostatni rok.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kraina_cienia Maniak

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 22:13 Temat postu: |
|
|
Niech moc będzie z tobą... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jazzmen Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 23:20 Temat postu: |
|
|
kraina_cienia napisał: | Niech moc będzie z tobą... |
widze że tak samo jak ja oglądałeś kolejny epizod
....niestety...moc opuściła adama radzimskiego
osobiście zaczynam go postrzegać jako hp owego pajaca...małego prowokatora który cieszy się jak ktoś odpowiada na jego "narkotyczne" posty
trzymaj się kolego adamie radzimski |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 00:10 Temat postu: |
|
|
oj Adamie kiepsko widzę Twoją maturę z języka polskiego. Tam przecież trzeba napisać parę słów zgodnych z kluczem odpowiedzi a ty piszesz tak, że chyba pod żaden klucz odpowiedzi nie da się podciągnąć tego co mógłbyś napisać  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 10:21 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy wy macie coś wspólnego, z tym o czym piszecie, bo ja nie mam.Nie życzę sobie takich chorych uwag pod moim adresem, gdyż badałem się u wielu specjalistów oraz rozwiązałem wiele testów IQ i wyszło, że ze mną wszystko jest w porządku.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wir Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 17:55 Temat postu: |
|
|
zmień specjalistów 0_O |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzychu_1922 Urodził się by nawijać

|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 23:56 Temat postu: |
|
|
Radzimski, tyś mój faworyt  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adam W Radzimski użytkownik zbanowany

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 20:49 Temat postu: |
|
|
Adam Radzimski napisał: | To czy podczas dzieciństwa miałem kontakt z narkotykami poprzez środowisko w którym przebywałem nie ma znaczenia. |
Chciałem tylko wyjaśnić, że to nie było zamierzone działanie. To wszystko działo się pod wpływem szkolnej przemocy. Mógłbym tu poruszyć temat gangu obcinaczy palców, ale to dłuższa historia na lepsze czasy, które mogą kiedyś nadejść. Tak więc ten epizod pozostawiam narazie zamknięty. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 23:52 Temat postu: |
|
|
Adam W Radzimski napisał: | Adam Radzimski napisał: | To czy podczas dzieciństwa miałem kontakt z narkotykami poprzez środowisko w którym przebywałem nie ma znaczenia. |
Chciałem tylko wyjaśnić, że to nie było zamierzone działanie. To wszystko działo się pod wpływem szkolnej przemocy. Mógłbym tu poruszyć temat gangu obcinaczy palców, ale to dłuższa historia na lepsze czasy, które mogą kiedyś nadejść. Tak więc ten epizod pozostawiam narazie zamknięty. |
to sie obudziles |
|
Powrót do góry |
|
 |
dena Straszna gaduła

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 08:40 Temat postu: |
|
|
życia nie kupisz za pieniądze... życie jest tylko jedne... pieniądze możesz zawsze zarobić... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Amant Wszech Czasów użytkownik zbanowany
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 22:57 Temat postu: |
|
|
" Adam Radzimski napisał: | Dla jednej rzeczy, życie ludzkie jest warte więcej niż pieniądze i jeżeli aptekarz zarabia, tylko 1000 złotych to on wciąż będzie żył, ale jeśli Pan X nie ukradnie leku to jego żona umrze. ( Czemu życie jest warte więcej niż pieniądze ? ) Czy dlatego, że aptekarz może dostać później tysiące złotych od bogatych ludzi chorych na raka i swoją żonę z powrotem ?( Czemu nie ? )
Nie sądzę aby tak było .Przeważnie rzekome leki można czymś tańszym zastąpić-zwłaszcza onkologiczne .A piguły sa po to aby przynosić zyski a nie leczyć .
No i zależy kogo życie .Wielu nie tylko by wolało pieniądze i aby prezydent wykorkował ale nawet by zapłaciło za to aby to zrobił . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Polli:) Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 23:03 Temat postu: |
|
|
Amant Wszech Czasów napisał: | " Adam Radzimski napisał: | Dla jednej rzeczy, życie ludzkie jest warte więcej niż pieniądze i jeżeli aptekarz zarabia, tylko 1000 złotych to on wciąż będzie żył, ale jeśli Pan X nie ukradnie leku to jego żona umrze. ( Czemu życie jest warte więcej niż pieniądze ? ) Czy dlatego, że aptekarz może dostać później tysiące złotych od bogatych ludzi chorych na raka i swoją żonę z powrotem ?( Czemu nie ? )
Nie sądzę aby tak było .Przeważnie rzekome leki można czymś tańszym zastąpić-zwłaszcza onkologiczne .A piguły sa po to aby przynosić zyski a nie leczyć .
No i zależy kogo życie .Wielu nie tylko by wolało pieniądze i aby prezydent wykorkował ale nawet by zapłaciło za to aby to zrobił . |
Ty jestes jakis nawiedzony  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fokus Ciężki przypadek

|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 23:08 Temat postu: |
|
|
Mało powiedziane Jak on się odnajduje w rzeczywistości |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 23:22 Temat postu: |
|
|
Polli:) napisał: | Amant Wszech Czasów napisał: | " Adam Radzimski napisał: | Dla jednej rzeczy, życie ludzkie jest warte więcej niż pieniądze i jeżeli aptekarz zarabia, tylko 1000 złotych to on wciąż będzie żył, ale jeśli Pan X nie ukradnie leku to jego żona umrze. ( Czemu życie jest warte więcej niż pieniądze ? ) Czy dlatego, że aptekarz może dostać później tysiące złotych od bogatych ludzi chorych na raka i swoją żonę z powrotem ?( Czemu nie ? )
Ty jestes jakis nawiedzony  |
Ale spamujesz .Udowodnij że jest inaczej .Jak zwykle widzer pseudoargumenty pod tytułem jaki niby jestem na ten temat .A nawiedzony nie jestem-to ja jestem od nawiedzania . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Polli:) Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 23:26 Temat postu: |
|
|
piszesz tylko o tym,ze farmaceuci sa od wyludzania kasy
poza tym, gdzie ty siedziales przez trzy lata i co ci daje odkopywanie tak starych tematow? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 23:31 Temat postu: |
|
|
Piszę w starych bo ich nie widziałem wcześniej .A tu film o farmacji: http://www.youtube.com/watch?v=7oRFNbhbJoE .Ja mam zasadę-jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle wiadomo o co chodzi .I jest zasada-zdrowy pacjent nie przynosi zysków .Wniosek wyciągnij sam .A nie pisałem bo ja w wielu miejscach pisze i nie zawsze miałem cheć pisać .Ale pomyslałem sobie żeby was nastraszyć bo znalazłem ciekawe informacje medyczne .Może nawet jak je zastosujesz to dłużej pociągniesz .No i o tym powinniśmy pisać w innym temacie bo to nie temat o medycynie ,Stworzyłem tutaj temacik: http://www.hp.turek.net.pl/viewtopic.php?p=167050#167050 . |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 01:20 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez Adas dnia Wto Paź 19, 2010 10:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
dena Straszna gaduła

|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 08:21 Temat postu: |
|
|
się wam po roku przypomniało ;p |
|
Powrót do góry |