Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Okuv Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 20:39 Temat postu: |
|
|
Witam, jaki jest najlepszy net (szybkość, cena) radiowy dla okolic Muchlina? Z góry dzięki za odpowiedź. Prosiłbym o namiary tutaj albo na privie.
Pozdrawiam
Okuv |
|
Powrót do góry |
|
 |
_pitt Urodził się by nawijać

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 22:00 Temat postu: |
|
|
1Mbit/s 19,90 zł umowa 24 mies :)
jutro lub we wtorek podłączamy światłowód i mamy 100mbit/s na gigaethernetowym switchu
instalacja 50 zł w istniejącym LAN -ie .1 zł na sprzęcie klienta lub 250 zł na naszym
zapraszam :)
jest możliwość testowania kontakt:
pitt(zwierzę drzewne przeważnie )dux.net.pl lub biuro@cg1.pl
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mamrot Advanced Technikułe

|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 21:15 Temat postu: |
|
|
Polecam internet w kablu INEA  |
|
Powrót do góry |
|
 |
coelpl Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 14:34 Temat postu: |
|
|
W Turku od niedawna działa firma COEL, dobrze znana w Koninie z szybkich i stabilnych łączy. Tak naprawdę dopiero rozbudowujemy infrastrukturę, ale w ciągu najbliższych tygodni będziemy dostępni na terenie całego Turku. Dostarczamy przede wszystkim dostęp do internetu o bardzo wysokiej jakości - gwarantowana przepustowość, bardzo niskie pingi. Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę internetową.
www.coel.pl
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lukasz_Kocan Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 10:14 Temat postu: |
|
|
kolego z firmy coel szału nie robicie z tymi cenami, z tęczy z kablówki internet 2mb kosztuje cos ok 50 zl, jest bardzo stabilny, rzadko zdarza sie zeby nie bylo neta, mozna sobie zrobic samemu siec domowa na tym laczu, no i instalacja jest tansza o wiele |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 12:20 Temat postu: |
|
|
Kolego, ale nie mylmy internetu stacjonarnego w bloku z internetem bezprzewodowym na osiedlu domków Nie twierdzę, że mamy najlepsze ceny - nie będziemy się bić o 5zł z konkurencją, wolimy ich deklasować jakością usług  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasia_84 Pismak jakich mało

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 20:31 Temat postu: |
|
|
heh ja już czekam ponad 3 tygodnie aż ktoś z firmy coel przyjedzie i przestawi wszystko... ale tak im zależy na klientach... będzie trzeba poszukać kogoś innego... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 01:18 Temat postu: |
|
|
Koleżanko Kasiu_84, odezwij się do mnie mailem (jk@coel.pl) a jakoś temu zaradzimy. Pewnie koledzy z serwisu dzwonili do Ciebie i się nie dodzwonili. Wszystko da się naprawić )
Pozdrawiam, |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 15:52 Temat postu: |
|
|
kolego nikt do mnie nie dzwonił... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 14:21 Temat postu: |
|
|
niektore osiedla tez sa podlaczone pod kablowke i bez problemu moga miec internet.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adek Pismak jakich mało

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 10:56 Temat postu: |
|
|
ja polecam internet od tego pana http://monrob.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
jointmaniak Digital Adv. Technikułe

Dołączył: 25 Lis 2005 Posty: 518 Skąd: najczesciej z lufki, bonga...
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 15:51 Temat postu: |
|
|
a czy ktos z tubylcow poisada net z teczy i modem zewnetrzny motoroli? Mam taki problem ze kontrolka receive i send caly czas mruga od 2 dni i nie mam od tego czasu internetu. W teczy ktos tam powiazany z tymi usterkami ma urlop i place a neta nie ma Powaznie zastanawiam sie nad zmiana tego neta na ten coel 2mb. Czy ktos go posiada? Jak tam ze stabilnoscia lacza? I jak z predkosciami? Nie przycinaja'nie zwalnia?
I drugie pytanie: jak wyglada polaczenie przewodowe u monroba? Trzeba miec stacjonarny telefon? Mam od niego polaczenie bezprzewodowe w drugim mieszkaniu i nie moge narzekac na neta (a raczej moge go jedynie chwalic) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 10:40 Temat postu: |
|
|
ja mam u siebie akurat modem arris'a i nie mam z nim najmniejszych problemow, skontaktuj sie ze spoldzielnia i porozmawiaj na temat wymiany. a sprobuj jeszcze zrobic reset temu modemowi jesli ma tam gdzies taki pstryczek w obudowie (bedzie ci igla potrzebna) |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawko Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 15:02 Temat postu: |
|
|
WITAM.
Ja mam takie pytanie w lutym przeprowadzam sie do Cisewia tym zaraz za Turkiem na górce po lewej stronie, gdzie jest osiedle domków jednorodzinnych, i mnie zastanawia skąd ja będe miał internet? Czy nadajniki radiowe które są w Turku maja zasieg aż tam ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marian_ Maniak

|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 00:35 Temat postu: |
|
|
slawko napisał: | Czy nadajniki radiowe które są w Turku maja zasieg aż tam ? |
na 99,99% tak. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 03:13 Temat postu: |
|
|
slawko napisał: | WITAM.
Ja mam takie pytanie w lutym przeprowadzam sie do Cisewia tym zaraz za Turkiem na górce po lewej stronie, gdzie jest osiedle domków jednorodzinnych, i mnie zastanawia skąd ja będe miał internet? Czy nadajniki radiowe które są w Turku maja zasieg aż tam ? |
Kolego, odezwij się do mnie mailem to prześlę Ci mapę stacji bazowych COEL w rejonie Turku. W Cisewiu mamy łącznie 6 stacji bazowych więc nie powinno być problemu z dostępem.
mój adres: admin@coel.pl
Pozdr, |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas_ Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Sro Gru 21, 2011 17:54 Temat postu: |
|
|
Witam.
Zamierzam przeprowadzić się do Malanowa.
Jaki internet polecacie, jakie ceny?? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 22, 2011 04:11 Temat postu: |
|
|
W Malanowie dokładnie tak jak powyżej. www.coel.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adas Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 22:57 Temat postu: |
|
|
Wie ktoś może jakie najwyższe u Nas prędkości można uzyskać w Turku ? i od kogo ? nie biorę pod uwagę nic mniejszego niż 20Mbit |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bossi Advanced Technikułe

|
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 11:34 Temat postu: |
|
|
Inea + światłowód. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adas Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 15:40 Temat postu: |
|
|
Bossi napisał: | Inea + światłowód. |
w chwili obecnej mają pociągnięty do bloków 500 metrów ode Mnie
a jak wygląda u Nas TP ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
utrillo Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 11:04 Temat postu: INET nie polecam |
|
|
Zdecydowanie NIE POLECAM internetu radiowego z "firmy" INET Marcin BĄŃCZYK - od ponad 2 miesięcy "wymieniają" łącze - praktycznie całkowity brak internetu - TOTALNE OLEWANIE klientów wszelkie próby kontaktu nie skutkuja, dziecinada - nie odbierają telefonów ignoruja prośby o kontakt ŻENADA !!!! NIE POLECAM !!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzychutir Urodził się by nawijać

|
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 14:30 Temat postu: |
|
|
ja mam neta od Katarzyna Duda net system turek przez prawie rok kilka dni temu nie było w dzień około 40minut i raz co w nocy spać nie mogłem i kompa odpaliłem też nie było około 2 w nocy mi odpowiada
o ich strona http://www.routersys.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzychutir Urodził się by nawijać

|
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 14:38 Temat postu: |
|
|
coelpl napisał: | Koleżanko Kasiu_84, odezwij się do mnie mailem (jk@coel.pl) a jakoś temu zaradzimy. Pewnie koledzy z serwisu dzwonili do Ciebie i się nie dodzwonili. Wszystko da się naprawić )
Pozdrawiam, |
stara śpiewka jak się zapomni i mogą nabywce stracić i to w różnych innych sytuacjach typowe szkolenie dla handlowców  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 15:58 Temat postu: |
|
|
krzychutir napisał: | coelpl napisał: | Koleżanko Kasiu_84, odezwij się do mnie mailem (jk@coel.pl) a jakoś temu zaradzimy. Pewnie koledzy z serwisu dzwonili do Ciebie i się nie dodzwonili. Wszystko da się naprawić )
Pozdrawiam, |
stara śpiewka jak się zapomni i mogą nabywce stracić i to w różnych innych sytuacjach typowe szkolenie dla handlowców  |
najlepsze jest to, że jeszcze do tej pory nikt się nie pofatygował i nie zadzwonił ani nie przyjechał (a minęły już 3 miesiące od pierwszego zgłoszenia). kiedy ja zadzwoniłam to porostu mnie zbyli... jakieś nieporozumienie ta firma... |
|
Powrót do góry |
|
 |
zzzz Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 17:02 Temat postu: |
|
|
Podbiję temat, bo od czasu ostatniego postu mogło się coś zmienić.
Jaki net w Turku polecacie? Chodzi mi o teren osiedla Muchlin. Neo strasznie mi nawala, na dodatek jest drogo. W oko wpadła mi oferta INEI - konkretnie usługa Wimax, ma ktoś? Korzystał? Jak z lokalnymi operatorami? Dają radę czy cienko? Zależy mi na stabilności łącza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jointmaniak Digital Adv. Technikułe

Dołączył: 25 Lis 2005 Posty: 518 Skąd: najczesciej z lufki, bonga...
|
Wysłany: Pon Wrz 10, 2012 08:19 Temat postu: |
|
|
zzzz napisał: | Podbiję temat, bo od czasu ostatniego postu mogło się coś zmienić.
Jaki net w Turku polecacie? Chodzi mi o teren osiedla Muchlin. Neo strasznie mi nawala, na dodatek jest drogo. W oko wpadła mi oferta INEI - konkretnie usługa Wimax, ma ktoś? Korzystał? Jak z lokalnymi operatorami? Dają radę czy cienko? Zależy mi na stabilności łącza. |
Ja mam inee jeszcze z oferty 6mb, śmiga elegancko bez przerw w dostawie (znaczy się zdarzają się rzadko). Aha i chyba lepiej samemu sobie ruoter kupić niż płacić im comiesięczny wyższy abonament za używanie ich routera. Niby nielegal ale nikt się nie pruje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ramzes1986r Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 18:58 Temat postu: Internet Osiedle Wyzwolenia |
|
|
Witam.
Chciałem zapytać o obecnych dostawców internetu zarówno drogą radiową jak i kablem. Jacy dostawcy są do wyboru w Turku , os Wyzwolenia? Prędkość wystarczy 2 Mb cena do 40 zł umowa do 12 miesięcy. Czekam na podpowiedz. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bossi Advanced Technikułe

|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 19:39 Temat postu: |
|
|
Jak Wyzwolenia 8 lub 11 to www.osemka.net.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
ramzes1986r Początkujący dyskutant

|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 21:02 Temat postu: |
|
|
no niestety 19 blok ale widze tu sporo ludzi ma jakies anteny przy oknach wiec pewnie jest jakis dostawca:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|