« Turek.net.pl Regulamin HydeParku       
   HydePark - www.hp.turek.net.pl
Ogłoszenia
Ogłoszenia
Aktualnosci Turek
Aktualnosci
Pogoda Turek
Pogoda
Praca Turek
Praca
 FAQFAQ   CzatCzat   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

internet w Turku gdzie,prędkość,cena
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
.:SoBoL:.
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 247
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Maj 20, 2013 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odświeżę trochę pytaniem czy coś się zmieniło z netem. Poszukuję czegoś do rejonu Św. Barbary. Do 10 mb bez limitów. Dajcie jakieś namiary na dostawców bo nawet nie wiem gdzie szukać Jęzor

Pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Janosik
Urodził się by nawijać
Urodził się by nawijać


Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 147
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Maj 21, 2013 16:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poszukać informacji w spółdzielni Tencza i RBM (biuro mają obok schela tam gdzie kiedyś była knajpa)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reyty
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 168
Skąd: z Tąd

PostWysłany: Wto Maj 21, 2013 17:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.rbmgroup.pl/

Ja obecnie mam netie 6 mb i nie narzekam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
.:SoBoL:.
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 247
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Maj 21, 2013 20:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

reyty napisał:
http://www.rbmgroup.pl/

Korzysta ktoś z usług? Do polecenia ?? Bo ceny mają korzystne i obsługa miła.

Zapomniałem dodać, że u mnie wchodzi w grę tylko radiówka bo kabla nie będzie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
reyty
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 168
Skąd: z Tąd

PostWysłany: Wto Maj 21, 2013 23:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

RBM nie jest złe, miałem internet od nich przez 2 lata i jakoś to było jak na radiówkę. Jedynie przerwy w dostawie denerwowały bo kilka razy dziennie (3-4 razy) na kilka minut internetu brakło, ale ogólnie mogę polecić bo problemy rozwiązują od ręki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Pitervip
Średni pismak
Średni pismak


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 15

PostWysłany: Pią Lip 12, 2013 09:57    Temat postu: Dobry internet Odpowiedz z cytatem

Witam. Proszę Was o poradę, w sprawie dobrego i nie drogiego Internetu radiowego bądź innego w Turku na ulicy Milewskiego 10 , przy OSK Kurzawa? Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
harnas160
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 3

PostWysłany: Nie Lip 14, 2013 08:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam tego dostawce http://www.routersys.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Pitervip
Średni pismak
Średni pismak


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 15

PostWysłany: Czw Lip 18, 2013 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Szefowa zadecydowała, iz zakłada internet od dostawcy co się nazywa COEL z Konina. Prędkość 3 mb/s za 49 zł radiowy. Zobaczymy jak to będzie chodzić zimą Chytry
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marian_
Maniak


Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1806
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Sie 05, 2013 15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko, czy w Turku na kablu Orange (TP) w opcji do 10Mb jest ta prędkość osiągalna, czy max 6Mb (tyle daje na tym łączu Netia).
Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi, z góry dziękuję.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
.:SoBoL:.
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 247
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Sie 05, 2013 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja u żony mam jakiś starszy typ kabla i mamy 10 mb wzięte a idzie 6,5MB. Więcej sie nie da ale jest niezły net.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Pitervip
Średni pismak
Średni pismak


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 15

PostWysłany: Wto Sie 06, 2013 10:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co prawda nie mieszkam w Turku, ale mam internet stacjonarny do 10 mb z Orange (tp), ale moja maksymalna prędkość (modem speedtouch 330) wynosi 7,6 mb, a na live boxie mam prawie 10 mb. Mieszkam 20 km od Turku. I czasem prędkość netu zależny od tego jaki mamy modem, ten speed touch (ograniczenie do 8 mb/s) ma ograniczenia i nie jest w stanie pobierać z pełną prędkością. A internet ma już od kilku lat. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bossi
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 328
Skąd: Turek

PostWysłany: Czw Sie 08, 2013 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co się orientuję to na Młodych jest kablówka Ineii także podłączą Ci zwykły router kablowy i będziesz miał wifi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Pitervip
Średni pismak
Średni pismak


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 15

PostWysłany: Pią Sie 09, 2013 08:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fafkulec, ja Miałem okazje (przez tydzień) korzystać z Internetu mobilnego z plusa, w Turku, ulica Milewskiego 10 (OSK Kurzawa) i stwierdzam ze słabo chodził, często nie mogłem się połączyć i wolno chodził, chociaż prędkość w umowie to 1 mb/s.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zyga
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 193

PostWysłany: Pią Sie 09, 2013 14:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o mobilny to testowałem ostatnio internet z play i byłem zadowolony Oczko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Pitervip
Średni pismak
Średni pismak


Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 15

PostWysłany: Pon Wrz 02, 2013 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj otrzymałem pismo od właściciela firmy COEL z Konina że z dniem 31 września 2013, firma przestaje działać na terenie Turku Yyyy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin1166
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 205
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Wrz 02, 2013 13:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja niestety też otrzymałem takie pismo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mijaszan
Urodził się by nawijać
Urodził się by nawijać


Dołączył: 26 Sty 2011
Posty: 143
Skąd: TUREK

PostWysłany: Pon Wrz 02, 2013 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też. Co polecacie, jeśli chodzi o internet? Kto zna ceny?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Colin
Maniak
Maniak


Dołączył: 18 Gru 2004
Posty: 1149
Skąd: Hollyłódź

PostWysłany: Wto Wrz 03, 2013 08:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marian_ napisał:
Mam pytanko, czy w Turku na kablu Orange (TP) w opcji do 10Mb jest ta prędkość osiągalna, czy max 6Mb (tyle daje na tym łączu Netia).
Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi, z góry dziękuję.


Minął miesiąc, ale jeśli jeszcze nie podjąłeś decyzji to ja osobiście polecam.
http://www.speedtest.net/my-result/2941418344
Taki wynik osiągam przy opcji 10Mbit.
Od paru lat chodzi bezproblemowo. Była dosłownie jedna awaria 2 dniowa rok temu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
tygrysss
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 500
Skąd: Turek

PostWysłany: Sro Sty 08, 2014 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też mam 50Mbps z Ineii tyle, że w Poznaniu i na wifi osiąga 15-20Mbps ale na kablu pełne 50Mbps.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Brain
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 516
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Sty 19, 2014 20:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam internet kablowy z Ineii również 50 Mbit/s
speedtesty przez WiFi pokazują prędkość pobierania od 35 - 42 Mbit/s Uśmiech

P.S. Router nie jest od Ineii

a tak w ogóle to w Turku też całkiem sprawnie działa LTE Uśmiech
na telefonie przy fontannie mam prędkość 28 Mbit/s Oczko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jointmaniak
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 25 Lis 2005
Posty: 518
Skąd: najczesciej z lufki, bonga...

PostWysłany: Nie Sty 19, 2014 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brain napisał:

na telefonie przy fontannie mam prędkość 28 Mbit/s Oczko


wszystko spoko gdyby nie te ograniczenia pobierania Oczko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
.:SoBoL:.
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 247
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Sty 19, 2014 22:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a gdzie to LTE jest, jaki obszar lapie?? na ławkach obok fontanny ? Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Brain
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 516
Skąd: Turek

PostWysłany: Sro Sty 22, 2014 12:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz w telefonie mi styka 2,5 GB w ramach abonamentu Jęzor
jeśli chodzi o obszar to na muchlinie, ul. krótkiej, wyzwolenia, centrum LTE łapie bez problemu, nawet w budynku Uśmiech
w innych częściach miasta nie zwracałem uwagi Oczko
piszę tutaj o internecie CyfrowegoPolsatu/Plusa nie wiem jak jest w innych sieciach Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
.:SoBoL:.
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 247
Skąd: Turek

PostWysłany: Pią Sty 24, 2014 13:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ciekawe, bo jakiś czas temu szukałem też neta i wszystkie mapki zasięgu pokazują całkowity brak LTE w Turku. Dobrze wiedzieć.

Edit: widzę, że mapka na stronie Plusa już uaktualniona Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
.:SoBoL:.
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 247
Skąd: Turek

PostWysłany: Pią Sie 08, 2014 21:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
CZy ktoś korzysta z LTE w Plusie w Turku w rejonie WZW? Jak się sprawdza? Jaki jest upload i download? Jak to wygląda po wykorzystaniu limitu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Brain
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 516
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Sie 11, 2014 14:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy w CP czy w Plusie to to samo
LTE w 10 na wzw to prędkość ok 28 Mbit/s
zresztą w całym Turku na telefonie pokazuje mi LTE Uśmiech
oczywiście też zależy od ilości zalogowanych na BTSie pogody itp Oczko
limitu nie masz jeśli abonament min 69,90
69,90 to 20 GB pełnej prędkości, potem zwalnia do 10 Mbit/s
79,90 to 25 GB pełnej prędkości, potem zwalnia do 20 Mbit/s
89,90 to 30 GB jeśli korzystasz poza zasięgiem LTE, a w zasięgu masz bez limitu, ale mogą Ci ograniczyć prędkość jeśli ściągasz np 200 czy 300 GB żeby zachować przepustowość dla pozostałych użytkowników
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
.:SoBoL:.
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 247
Skąd: Turek

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 14:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podzielę się swoimi doświadczeniami. Wziąłem na próbę LTE z PLAY.
W rejonie kosicioła św. Barbary ma pełny zasięg w budynku i śmiga fajnie.

IMG]http://www.speedtest.pl/test/91112202[/IMG]

jeden ze średnich speedtestów. 50 mb ani 30mb co obiecuja jeszcze nie osiągnałem ale to jest naprawde sprawne. Testuję dzień więc dopisze co będzie po tygoniu.[/url]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
sonek
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 04 Wrz 2014
Posty: 3

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2014 17:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Może, ktoś wystawić jakąś opinie o netii w Turku? Jak z internetem na łączach TP?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reyty
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 168
Skąd: z Tąd

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2014 19:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mieszkam na wzw i mam teraz 6 Mb/s w neti i jest ok. Max jaki mogę od nich dostać na łączach tp to 20 Mb/s.

Ale prawdopodobnie przejdę to orange bo tam mam możliwość nawet do 80 Mb/s w nej samej cenie co netia 20 Mb/s. Nawet jak nie osiągnę pełnych 80 to i tak myślę, że się opłaca. Ale to napisze jak już będę miał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sonek
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 04 Wrz 2014
Posty: 3

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2014 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko, że TP każe płacić 30zł za utrzymanie linii!!
Trzeba to bulić, jak kabel i tak jest? Rambo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


HP.turek.net.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresć umieszczanych opinii.
Zalogowanie i użytkowanie Forum (HydeParku) oznacza akceptację regulaminu HydePark w aktualnym brzmieniu.

  « Turek.net.pl