« Turek.net.pl Regulamin HydeParku       
   HydePark - www.hp.turek.net.pl
Ogłoszenia
Ogłoszenia
Aktualnosci Turek
Aktualnosci
Pogoda Turek
Pogoda
Praca Turek
Praca
 FAQFAQ   CzatCzat   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

internet w Turku gdzie,prędkość,cena
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
callometa
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 05 Wrz 2014
Posty: 2

PostWysłany: Pią Wrz 05, 2014 23:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Mam pytanie. Posiadam internet z ósemki wzw. Ale chciałbym zwiększyć swój upload do ok. 3-4 Mb. Strona nie działa, ale będę dzwonić do dostawcy. Może jest coś godnego polecenia za dobrą cenę z dużym uploadem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bossi
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 328
Skąd: Turek

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2014 09:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć. Jestem "dostawcą", nie ma problemu z uploadem ale jak chcesz gdzies 3-4 mb w dobrej cenie to możesz mieć problem. Upload jest najdroższy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
callometa
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 05 Wrz 2014
Posty: 2

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2014 10:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To dobrze, że jest taka możliwośćUśmiech A co do ceny przy 5Mb downloadu i te 3-4 uploadu to jaki byłby koszt?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reyty
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 168
Skąd: z Tąd

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2014 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sonek napisał:
Tylko, że TP każe płacić 30zł za utrzymanie linii!!
Trzeba to bulić, jak kabel i tak jest? Rambo


Jeżeli zrezygnujesz z telefonu to wtedy płacisz za utrzymanie linii 29,24 zł. Ewentualnie możesz przenieś telefon tam gdzie internet jest i zawiesić linie na rok. Wtedy płaci się koło 21 zł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sonek
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 04 Wrz 2014
Posty: 3

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2014 14:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No więc zamiast abonamentu 59zl w orange mamy 80zł -.- lub 90 jeśli nie zawiesimy linii. Lipa, netia nie każe sobie płacić na szczęście tego czegoś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reyty
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 168
Skąd: z Tąd

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2014 23:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo w zasadzie większość linii w domach to są linie od tp więc na tym zarabiają. Jak masz telefon to i tak opłacasz abonament a korzysta się nie wiele bo każdy tera komórkę ma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kraina_cienia
Maniak
Maniak


Dołączył: 28 Lis 2005
Posty: 1138

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2014 19:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ma może ktoś z Was internet w Play ? Chodzi mi dokładnie o LTE i rzekome 70mb/s ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
.:SoBoL:.
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 247
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2014 20:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam. 70 mb to mrzonka, może pod samym słupem. Powiem ci tak - waha się od 5MB do 20 MB w budynku download, upload - 4MB do 15 MB. Pingi różne, raczej nie do grania. Jak bardzo dużo ludzi wejdzie to dość mocno spada net ale nawet wtedy film z małymi przerwami da sie obejrzeć. Nie wiem jak uzyskać 70 mb, odbieram przez modem USB. Zasięg min 4 kreski, czasem 5 czyli max.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
R0bert
Maniak
Maniak


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1240
Skąd: Znam jedno takie miejsce...

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2014 18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawdź jeszcze przepustowość modemu. Jak w Plusie kiedyś przedłużałem LTE to dali mi nowy modem, przy czym na starym w Poznaniu wyciągałem po 50-70dl/30-40ul a nowy miał ograniczenie do 21 bodajże dl i nie pamiętam ile ul.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
toro
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 10 Wrz 2014
Posty: 1

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2014 17:08    Temat postu: INEA internet Odpowiedz z cytatem

czy ktoś korzysta z łącza radiowego inea w okolicach Obrzebina/Muchlina? Jak internet sie sprawuje? Ewentualnie Jak łącze radiowe "chodzi" w innej częsci miasta?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tombak99
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 7
Skąd: TUREK

PostWysłany: Nie Gru 07, 2014 14:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odświeżam temat internetu i mam pytanie : czy ktoś może wypowiedzieć się na temat internetu domowego ODU-IDU LTE z cyfrowego polsatu? Czy działa on na Zdrojkach Lewych? Z tego co wiem to nadajnik jest u "bociana".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Brain
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 516
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Gru 07, 2014 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zdrojki lewe mają problem z zasięgiem
najlepiej wziąć taki zestaw na próbę i spróbować
im wyżej zamocujesz ODU tym powinien być lepszy poziom sygnału

nadajnik jest i u Bociana i gdzieś w okolicach elektrowni

W Szadowie na wysokości Europejskiej na tym zestawie osiąga się w zależności od pory dnia 10-25 Mbit/s
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Marian_
Maniak


Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1806
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Sty 04, 2016 13:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Inea światłowód. 70Mb/s-70zł (upload 3Mb/s).
Plik 10GB w 22minuty. Ping 5-6ms.
Momentami ponad 10MB/s (megabAjta oczywiście).
Po kablu, nie WiFi.
Jeśli nic się nie zmieni to rewelacja. Po WiFi około 50-55Mb/s.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
krzychutir
Urodził się by nawijać
Urodził się by nawijać


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 118
Skąd: stąd

PostWysłany: Czw Sty 07, 2016 00:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.net-system.pl/index.php/zasieg
ja mam od niego i wiem że zdrojki też ogarnia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mopek
Stara Gwardia


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 616
Skąd: Turek

PostWysłany: Czw Mar 31, 2016 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ma ktoś problemy z ineą?
Cały rok mi ładnie śmigało a teraz jest taka klapa, że filmiki na yt muszą się buforować za nim obejrzę a nie mówię tu o jakości FHD tylko 480p.
Mam pakiet 50MB.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Brain
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 516
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Kwi 05, 2016 11:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W inei mam pakiet 150 mbit/s
wieczorami prędkość spada do 5-10 mbit/s na speedtestach, normalnie jest 45-50 mbit/s, ale ostatnio jak piszesz coś wolniej net działa
Do tego tv też coś się pogorszyła bo puzzle na tv się robią
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Burtosz
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 18 Lip 2016
Posty: 1

PostWysłany: Pon Lip 18, 2016 15:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stwierdziłem, że nie ma sensu zakładać nowego tematu, więc swoje zapytanie umieszczę tutaj. Orientuje się ktoś jacy dostawcy oferują Internet na ul.Matejki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paradek
Ciężki przypadek
Ciężki przypadek


Dołączył: 23 Maj 2003
Posty: 914
Skąd: turek

PostWysłany: Sob Wrz 17, 2016 11:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ktoś może coś napisać o mobilnym z Orange? jak to się sprawuje w naszym mieście, okolice wzw?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Marian_
Maniak


Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1806
Skąd: Turek

PostWysłany: Sob Wrz 17, 2016 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Speedtest sprzed chwili, W umowie 250/10, często 250 przekracza.
Z lewej po WiFi, z prawej LAN.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
paradek
Ciężki przypadek
Ciężki przypadek


Dołączył: 23 Maj 2003
Posty: 914
Skąd: turek

PostWysłany: Sob Wrz 24, 2016 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeszcze jedno pytanie.
korzysta ktoś z internetu który oferuje SM Tęcza przez sieć kablówki? proszę o opinię.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Małgosia
Nas nie dogoniat


Dołączył: 29 Paź 2003
Posty: 2842

PostWysłany: Sob Wrz 24, 2016 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja korzystałam, kiedy mieszkałam w Turku. Byłam bardzo zadowolona, prędkość mi wystarczała, poważna awaria zdarzyła się chyba jeden raz w ciągu kilku lat i została nawet szybko naprawiona.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marian_
Maniak


Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1806
Skąd: Turek

PostWysłany: Sob Wrz 24, 2016 19:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paradek, nie wiem jak Orange działa na WZW, u mnie, niedaleko Edenu (Cisew) koło 6Mbit/s, nie LTE (NJUmobile, to marka Orange).
Zmierzone z komórki, tj ustawiony hotspot po WiFi, dalej laptop.
Jak chcesz, daj namiary na priv, jakoś się zgadamy i sprawdzisz gdzie chcesz.
Ja mam 9GB za 19zł, a mogę dokupić dodatkową kartę na internet i w moim przypadku za dodatkowe 19zł bym miał 60GB.

Co do neta z kabla w Tęczy (też od INEI), siostra kiedyś miała, masakra, okazało się, że kable były złe (źle położone, połączone, zarobione), poprawili i jest OK, choć zasięg WiFi kiepski, ale to można samemu powalczyć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Mopek
Stara Gwardia


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 616
Skąd: Turek

PostWysłany: Czw Lis 24, 2016 16:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jaki internet na Żukach ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
radekM
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 20 Lut 2016
Posty: 34

PostWysłany: Sob Lis 26, 2016 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak będziez brać internet, to weź go na próbę najpier od dostawcy na tydzień lub 2 tygodnie, aby spradzić, czy będzie się zawieszać lub nie będzie go wogóle.

Jak go weźmiez w ciemno i się natniesz, to będziesz musiał płacić abonamet za coś czego nie masz - ciężko, później o gwarancję ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marian_
Maniak


Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1806
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Lis 27, 2016 11:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najfajniej ma PLAY, reklamują się, że mają zasięg czterech sieci, nie dodają jednak, że nie dotyczy internetu.
Jestem w zasięgu własnego nadajnika PLAY, net śmiga (mam na myśli "zwykły", nie LTE), nawet całkiem fajnie. Wyjeżdżam za Turek, wtedy przełącza na T-Mobile, Plus i zero internetu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Turki
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 12 Kwi 2017
Posty: 1
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2017 10:30    Temat postu: Internet Odpowiedz z cytatem

Witam , jak sprawuje się internet od Inea (światłowód) . Pozdrawiam !
Jacek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jazzmen
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 2606
Skąd: z III RP

PostWysłany: Sro Kwi 26, 2017 08:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marian_ napisał:
Najfajniej ma PLAY, reklamują się, że mają zasięg czterech sieci, nie dodają jednak, że nie dotyczy internetu.
Jestem w zasięgu własnego nadajnika PLAY, net śmiga (mam na myśli "zwykły", nie LTE), nawet całkiem fajnie. Wyjeżdżam za Turek, wtedy przełącza na T-Mobile, Plus i zero internetu.


miałem ten sam problem. przeglądając play24 w menu usług zobaczyłem jednak, że teoretycznie mam włączony roaming internetowy (był w usługach standardowych w abonamencie)- zadzwoniłem na infolinię, coś tam skasowali, coś tam włączyli i mam internet w roamingu innych sieci:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paradek
Ciężki przypadek
Ciężki przypadek


Dołączył: 23 Maj 2003
Posty: 914
Skąd: turek

PostWysłany: Nie Kwi 30, 2017 10:14    Temat postu: Re: Internet Odpowiedz z cytatem

Turki napisał:
Witam , jak sprawuje się internet od Inea (światłowód) . Pozdrawiam !
Jacek


Mam od jakiś dwóch miesięcy w opcji 250mb, śmiga aż miło.
Jak dotychczas zero problemów..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Marian_
Maniak


Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1806
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Wrz 12, 2017 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I specjalnie się zarejestrowałeś, by podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami. Biorąc pod uwagę różnicę w odległości...
Super.
Kolejna reklama. Nie dla nas turkowian oczywiście, tylko na potrzeby wujka googla.
Do kasacji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kuminek
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 6

PostWysłany: Sob Lut 24, 2018 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja tak trochę odświeżę temat, mianowicie jaki internet polecacie na osiedlu Dobrskim/Zapałczanym ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


HP.turek.net.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresć umieszczanych opinii.
Zalogowanie i użytkowanie Forum (HydeParku) oznacza akceptację regulaminu HydePark w aktualnym brzmieniu.

  « Turek.net.pl