« Turek.net.pl Regulamin HydeParku       
   HydePark - www.hp.turek.net.pl
Ogłoszenia
Ogłoszenia
Aktualnosci Turek
Aktualnosci
Pogoda Turek
Pogoda
Praca Turek
Praca
 FAQFAQ   CzatCzat   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

iPlus

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mamrot
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 309
Skąd: Turek

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 12:45    Temat postu: iPlus Odpowiedz z cytatem

Zamierzam pożegnać mojego dotychczasowego providera i zakupić iPlusa.
Proszę wtajemniczonych o wszelakiej maści rady i wasze opinie w tym temacie np. jak to u nas działa i jakie prędkości osiąga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kilofek
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 34

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobiście nie posiadam, ale widzę jak moi znajomi się z nim męczą. Prędkość fatalna, otwieranie stron trwa tak długo, że można zasnąć. Nie pomagają nawet dodatkowe anteny zewnętrzne. Nie wiem jak działa w większych miastach, czytałem tylko, że spisuje się nieźle.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nicpon
Szef wszystkich szefów


Dołączył: 26 Wrz 2002
Posty: 3276
Skąd: Kórnik, ale made in Turek

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 20:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Poznaniu iPlus śmiga mi aż miło. W Turku jest trochę słabiej, ale nie narzekam. Na tyle ile potrzebuję to mi starcza. W Turku czasem się zdarza, że coś się blokuje, raz nawet zgłaszałem to na infolinii - dość szybko naprawili.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
klodol
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 24 Sty 2004
Posty: 454

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi tam w Turku iPlus smiga az milo Uśmiech transfer dochodzi nawet do 300 kb/s Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
aTix
Średni pismak
Średni pismak


Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 15
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 20:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

głownie zależy to jak daleko mieszkasz od turku ja np.mam 15 km do Turku i mam zasięg 19/99 nie narzekam na ładowanie stron, lecz do gier to już się nie nadaje...Natomiast jeśli mieszkasz w centrum no to polecam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jaka
Urodził się by nawijać
Urodził się by nawijać


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 100
Skąd: TUREK

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 20:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolega z iPlus-em mieszka w turku pod lasem w strone władysławowa i "klnie jak szewc" jak tylko ma coś zrobić przy użyciu neta więc chyba nie wszędzie to działa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kraina_cienia
Maniak
Maniak


Dołączył: 28 Lis 2005
Posty: 1138

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem styczność z internetem z Plusa i Ery. W Turku to jedna wielka tragedia, dlatego też dziwią mnie wypowiedzi o ich względnym działaniu. Jeżeli strona otwiera się od 15 sekund wzwyż to dla mnie tak łagodnie powiedziawszy jest coś nie tak.
W Turku poprawnie działa tylko internet na kablu... niestety...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BoULINeK
Urodził się by nawijać
Urodził się by nawijać


Dołączył: 20 Wrz 2002
Posty: 132

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 07:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobiście testowałem Internet mobilny z Orange. Mieszkam w bloku na parterze. Połączenie uzyskane 7,2Mb/s. Realna prędkość internetu 2,5-4Mb/s. Pingi rzędu około 80ms. Dodam, że była godzina około 19. Jednakże - nie można tego typu internetu uogólniać, ta sama technologia w różnych miejscach może działać różnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Snoweer
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 4

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 21:36    Temat postu: xxx Odpowiedz z cytatem

Mam Iplusa jakieś półtora roku..i szczerze śmiga oki ale do momentu wykorzystania limitu..potem modem jest od niego szybszy eh szkoda gadać;]

@down
Nandini error to się Tobie zrobił w głowie Diabełek
Można mnie Rambo ale odbiega ktoś od tematu, który jest o Iplusie.

Play>Iplus wiadomo.Co z tego że działa super..ale jak ktoś ma 1gb za 65 to już boli po wykorzystaniu transferu gdzie chodzi gorzej niż modem..więc nie polecam chyba że tylko na strony i pocztę..


Ostatnio zmieniony przez Snoweer dnia Pon Sie 02, 2010 20:31, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nandini
Straszna gaduła
Straszna gaduła


Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 92
Skąd: Stąd, czasem stamtąd

PostWysłany: Pon Sie 02, 2010 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja osobiście korzystam z internetu bezprzewodowego play i nie narzekam, śmiga, aż miło (mieszkam na wzw), dopóki nie wykorzystam transferu. Co prawda w Poznaniu, gdzie przebywam na co dzień ten net chodzi jeszcze lepiej, ale jeśli chodzi o jego działanie w Turq, to narzekać nie mogę Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
jointmaniak
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 25 Lis 2005
Posty: 518
Skąd: najczesciej z lufki, bonga...

PostWysłany: Nie Paź 09, 2011 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam zamiar wziac iplusa. jak tam sprawa ma sie na dzis w turku i w rejonie turku?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PePe
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 517

PostWysłany: Nie Paź 09, 2011 12:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem na co tak ludzie narzekają Marzyciel
Posiadam iPlusa 3GB - 50zł/miesiąc. Umowa na 2 lata W zupełności mi to wystarcza, nigdy jeszcze nie wykorzystałem całkowitego limitu. Jeżeli chodzi o jego wydajność w Turku to jestem zadowolony, działa mi bez problemu, strony otwierają się w 2-3sek. Raz na ruski rok bywa, że coś rozłączy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jazzmen
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 2606
Skąd: z III RP

PostWysłany: Nie Paź 09, 2011 13:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PePe napisał:
Nie wiem na co tak ludzie narzekają Marzyciel
Posiadam iPlusa 3GB - 50zł/miesiąc. Umowa na 2 lata W zupełności mi to wystarcza, nigdy jeszcze nie wykorzystałem całkowitego limitu. Jeżeli chodzi o jego wydajność w Turku to jestem zadowolony, działa mi bez problemu, strony otwierają się w 2-3sek. Raz na ruski rok bywa, że coś rozłączy.


no to ja za tyle mam 10 gb w play i umowę na 18 miesięcy
zasięg w turku również bez zarzutu. wszystko działa jak należy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marian_
Maniak


Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1806
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Paź 09, 2011 16:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jazzmen napisał:
...ja za tyle mam 10 gb w play...


A co to jest gb??? Bo z tego co wiem takie coś nie istnieje.

Albo GB albo Gb. Może się czepiam, jednak piszmy poprawnie Oczko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jazzmen
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 2606
Skąd: z III RP

PostWysłany: Nie Paź 09, 2011 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marian_ napisał:
jazzmen napisał:
...ja za tyle mam 10 gb w play...


A co to jest gb??? Bo z tego co wiem takie coś nie istnieje.

Albo GB albo Gb. Może się czepiam, jednak piszmy poprawnie Oczko


hehe to juz drugi temat, w którym ktoś mi na coś zwraca uwagę Jęzor...
powinienem napisać 20^30 bajtów - może być? ;p
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sopel
Maniak
Maniak


Dołączył: 09 Kwi 2004
Posty: 1137
Skąd: Turek/Poznań

PostWysłany: Nie Paź 09, 2011 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jazzmen napisał:
Marian_ napisał:
jazzmen napisał:
...ja za tyle mam 10 gb w play...


A co to jest gb??? Bo z tego co wiem takie coś nie istnieje.

Albo GB albo Gb. Może się czepiam, jednak piszmy poprawnie Oczko


hehe to juz drugi temat, w którym ktoś mi na coś zwraca uwagę Jęzor...
powinienem napisać 20^30 bajtów - może być? ;p

hehe znów pudło, zero się wkradło, jak już to 2^30 bajtów Jęzor A właściwie 10^9, bo zupełnie poprawnie 2^30=1GiB; 10^9=1GB Jęzor

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gigabajt
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


HP.turek.net.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresć umieszczanych opinii.
Zalogowanie i użytkowanie Forum (HydeParku) oznacza akceptację regulaminu HydePark w aktualnym brzmieniu.

  « Turek.net.pl