Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Adam Nawijkaaaaaaaaaa!!!

|
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 10:53 Temat postu: |
|
|
Brain napisał: | co do Kebaba w rynku to w zależności od dnia jaki ma
nieraz ma dobre, a nieraz człowieka zamula ten kebab
nie wiem od czego to zależne |
zależy w jakim stopniu rozkładu psa znajdzie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Albercik321 Straszna gaduła

|
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 11:41 Temat postu: |
|
|
Znalazłem przez przypadek kebaba obok wejścia do Kauflandu - jadł tam ktoś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Janek Straszna gaduła

|
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 22:37 Temat postu: |
|
|
Adam napisał: | Brain napisał: | co do Kebaba w rynku to w zależności od dnia jaki ma
Ztego co wiem koles zaopatruje sie w siecie gdzie robią najlepsze kebaby na całą Europę wiec twoje sugestie rozważałbym jako zniesławienie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasia_84 Pismak jakich mało

|
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 23:16 Temat postu: |
|
|
Janek napisał: | Adam napisał: | Brain napisał: | co do Kebaba w rynku to w zależności od dnia jaki ma
Ztego co wiem koles zaopatruje sie w siecie gdzie robią najlepsze kebaby na całą Europę wiec twoje sugestie rozważałbym jako zniesławienie. |
zgadzam się z Brain, jadłam tam nie raz i faktycznie raz jest super a czasami jakiś taki "dziwny" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adam Nawijkaaaaaaaaaa!!!

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 17:20 Temat postu: |
|
|
Janek napisał: | Ztego co wiem koles zaopatruje sie w siecie gdzie robią najlepsze kebaby na całą Europę wiec twoje sugestie rozważałbym jako zniesławienie. |
przecież doskonale widać że moja wypowiedź była żartem, choć nie do końca - wiadomo nie od dziś że do kababa idzie najgorsze mięso jakie tylko może być. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tygrysss Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2012 16:19 Temat postu: |
|
|
Adam napisał: | Janek napisał: | Ztego co wiem koles zaopatruje sie w siecie gdzie robią najlepsze kebaby na całą Europę wiec twoje sugestie rozważałbym jako zniesławienie. |
przecież doskonale widać że moja wypowiedź była żartem, choć nie do końca - wiadomo nie od dziś że do kababa idzie najgorsze mięso jakie tylko może być. |
Gorsze niż do parówek do hot-dogów? |
|
Powrót do góry |
|
 |
GŁ@BU$ Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2012 20:46 Temat postu: |
|
|
tygrysss napisał: | Gorsze niż do parówek do hot-dogów? | Nie wiem czy jest coś gorszego... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adam Nawijkaaaaaaaaaa!!!

|
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 08:49 Temat postu: |
|
|
Kiedyś w programie było że kebaba porównywali do psiej karmy z czego wizualnie różniły się tylko lekko barwą natomiast wartości odżywcze karma miała zdecydowanie lepsze. no i skład "mięska" był odrzucający...skory, wnętrzności pazury/racice i inne pyszności. W dobrej "parówce" jest do 77% mięsa oddzielonego mechanicznie (skóra i chrząstki), reszta to naturalne dodatki no i niestety glutaminian sodu. W dobrej parówce nie ma przynajmniej zmielonych kości i nie smakują jak papier. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tygrysss Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 12:11 Temat postu: |
|
|
No tak tylko do hot-dogów nie używa się dobrych parówek tylko zwykłych tanich, bo te dobre prawdziwe to koszt bodajże ok. 30-40zł za kg o ile pamięć nie myli .
Ale ludzie i tak zjedzą i będą jeszcze zadowoleni  |
|
Powrót do góry |
|
 |
PePe Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 14:21 Temat postu: |
|
|
Jak by tak człowiek skrupulatnie czytał co je zdrowego, a co nie... to by nic nie zjadł  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 21:55 Temat postu: |
|
|
Czytasz kilka zdań na temat 'zdrowego' jedzenie i już się jeść odechciewa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Albercik321 Straszna gaduła

|
Wysłany: Sob Lip 28, 2012 11:44 Temat postu: |
|
|
Ja myślę, że tak jak tu było wspominane, jskbyśmy chcieli jeść zdrowo i odżywczo, to nic byśmy nie jedli - w każdym jedzeniu, nawet warzywach i owocach, które to mają wiatminy, jest taka dawka chemii, że te przewyższa ona poziom tych witamin. Z mięsem jest tak samo - wszystko chowane na sztucznych karmach. Chyba, że ktoś ma swoje warzywa, owoce czy mięso. A i nawet wtedy też taki świniak czy krowa jest karmiona paszami, w których jest pełno chemii. No chyba, że ktoś sam robi sobie paszę ze swojego. A żeby warzywa czy owoce były fajne, to też nawet na własnym ogródku trzeba trochę chemi w postaci nawozów zastosować. A wystarczy chociaż to, że spadnie deszcz - w nim jest tyle chemii, że aż się nie chce wyliczać.
A wracając do jedzenia tych kebabów czy hotdogów i innych wynalazków, to wielu ludzi czasami nawet nie wie co je, a sobie chwalą i dopiero jak się dowiedzą co zjedli, to ich obrzydzenie bierze. Ale wcześniej wcinali aż uszy im się trzęsły. I tak jest ze wszyskim...
Poprostu nie ma się co rozczulać, tylko sobie nie żałować, bo dyskusje na temat tego co jemy są w dzisiejszych czasach bez sensu, bo nie ma zdrowego jedzenia.
Chińczycy jedzą mięso z psów i kotów i też sobie chwalą i im smakuje. A u nas nawet jest to nie do pomyślenia.
Inni z kolei nie lubią np. owoców morza i ich obrzydzenie bierze na sam widok, a inni to wcinają. I takich przykładów jest całe mnóstwo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mopek Stara Gwardia

|
Wysłany: Czw Lip 25, 2013 09:28 Temat postu: |
|
|
Byłem ostatnio z moją ulubioną przyszłą żoną w Mefisto przy tesco. Kiedyś zamówiliśmy tam tę pizze o tej samej nazwie co lokal. Dlatego, że lubimy ostre. Wtedy pizze ukręcił nam jakiś Pan no i oprócz tego, że była mega ostra to była pyszna.
Ostatnio postanowiliśmy powtórzyć zabieg. Pizzę ukręciła nam jakaś Pani. Zjedliśmy po jednym kawałku. Była okropna.
Na cieście była nałożona około 1 cm warstwa chyba ostrej papryki w proszku. Taka masa była na całym cieście. Zniszczyło to przyjemną nutkę ostrego smaku i całą pizzę.
Także nie polecam... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brain Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Czw Lip 25, 2013 11:56 Temat postu: |
|
|
jeśli byłeś na początku istnienia tego lokalu to ten Pan właścicielem był zapewne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
PePe Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Sob Sie 02, 2014 16:51 Temat postu: |
|
|
Czy impresso zmieniło pizzermana ? Zawsze tam zamawiałem, ale od jakiegoś czasu często przywożą mi "pół-surowe" ciasto Chyba trzeba będzie przerzucić się na inny lokal |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marian_ Maniak

|
Wysłany: Sob Sie 02, 2014 19:21 Temat postu: |
|
|
Mopek napisał: | Byłem ostatnio z moją ulubioną przyszłą żoną... |
Już Cię lubię... zawsze jest wyjście awaryjne, jak ta ulubiona (przyszła żona) się nie zgodzi, to ta ciut mniej ulubiona (przyszła żona) powie YES i starym kawalerem nie zostaniesz...
Jak ja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jointmaniak Digital Adv. Technikułe

Dołączył: 25 Lis 2005 Posty: 518 Skąd: najczesciej z lufki, bonga...
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2014 07:26 Temat postu: |
|
|
Tez mam wrażenie ze w Impresso coś przestało działac. Ostatnio bedąc w lokalu na uniejowskiej czekaliśmy ponad godzinę na pizze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mopek Stara Gwardia

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 08:35 Temat postu: |
|
|
Nie jestem wielkim fanem pizzy, może to przez to, że w Turku nigdzie mi nie smakowała. Jednak byłem parę razy w Pubie 21 na pizzy i mogę polecić. Na 3 podejścia smakowała mi za każdym razem. I polecam pizze UFO  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mopek Stara Gwardia

|
Wysłany: Sro Lis 19, 2014 00:12 Temat postu: |
|
|
Czy gdzieś w naszej okolicy można zjeść sushi? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lis 19, 2014 16:18 Temat postu: |
|
|
Najbliżej to znam dwie knajpki w Koninie. Jedna na rogu Kleczewskiej i Spółdzielców. Przybytek tan nazywa się 'Jemsushi', ja osobiście więcej tam nie pójdę. Za to jeszcze nie raz odwiedzę 'Egao Sushi' na Przemysłowej(wyjeżdżając z ronda Solidarnośći w kierunku Inowrocławia, zaraz za przystankiem po prawej stronie) obok 'Grubego Benka'. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sergio Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Pią Lis 21, 2014 23:24 Temat postu: |
|
|
A był tutaj poruszany temat restauracji w ratuszu?
Jakie opinie? itd |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lis 22, 2014 12:57 Temat postu: |
|
|
A byłem bodajże dwa razy. Raz skosztowałem makaronu i raz pizza. Wybór może nie za wielki, ale można znaleźć coś dla siebie. Mi osobiście smakowało. Jeśli już temat poruszony to czy ktoś był kiedy był otwarty taras? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mopek Stara Gwardia

|
Wysłany: Sob Lis 22, 2014 20:54 Temat postu: |
|
|
Ja byłem raz i byłem zadowolony. Gdzieś wcześniej jest mój post o tym.
A do Konina na suszi to muszę się przejechać po wypłacie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|