Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mopek Stara Gwardia

|
Wysłany: Czw Lip 21, 2016 15:56 Temat postu: Pokemon GO |
|
|
Jakby nie patrzeć jest to mega atrakcja w ostatnich tygodniach. Jakie jest Wasze podejście do tej aplikacji? Uważacie, że to dziecinne czy raczej całkiem spoko?
Ja uwielbiałem pokemony jak się pojawiły w naszym kraju. Zbierałem wszystko co się dało związanego z tym tematem. Dlatego i teraz gram w pokemony
Nie uważam tego za jakąś dziecinadę. Jeżeli podchodzi się do tego z rozsądkiem to jest to fajna rozrywka. I jakby nie patrzeć jedna z pierwszych gier, która wymaga faktycznie ruchu. Nawet w naszym mieście dużo ludzi spaceruje z telefonem i szuka pokemoniaczy. Słyszałem w radiu, że w jakimś mieście gracze nawet biorą psy ze schroniska i razem spacerują.
Niby to troszkę smutne, że musiała powstać gra, żeby ludzie wyszli z domu ale uważam, iż nie ma co płakać tylko się cieszyć z tego, że coś takiego się dzieje.
Są tu jeszcze jacyś trenerzy?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia Nas nie dogoniat

|
Wysłany: Czw Lip 21, 2016 21:33 Temat postu: |
|
|
Ja nie gram i nie zamierzam, zresztą nie mam smartfona ani choćby internetu w telefonie, pokemony jakoś nigdy mnie nie rajcowały, nawet w latach swojej największej świetności (chociaż pamiętam, że tazos z Pikachu uchodził za rarytas ).
Nie mam nic przeciwko temu, że ktoś gra, ale jak słyszę, że dorośli ludzie, zbierając pokemony, powodują wypadki, włamują się do ogrodów, płacą właścicielom domów, żeby mogli u nich polować albo biegają ze smartfonami po cmentarzach, muzeach i miejscach zagłady to nie ukrywam, że zastanawiam się, czy to towarzystwo aby na pewno jest normalne. Jeżeli ktoś podchodzi do tego zdrowo i łapanie pokemonów nie zaburza mu funkcji umysłowych, niech sobie gra, skoro lubi . |
|
Powrót do góry |
|
 |
jazzmen Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Pią Lip 22, 2016 08:37 Temat postu: |
|
|
Małgosia napisał: | Ja nie gram i nie zamierzam, zresztą nie mam smartfona ani choćby internetu w telefonie, |
booooooże...jesteś jak jarosław kaczyński w wersji dla kobiet
a na poważnie, jak ktoś chce to sobie gra...ja nie wiem o co w tym chodzi i nie zamierzam się w to wkręcać...na pokemnony byłem już stanowczo "za duży "  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lip 22, 2016 09:44 Temat postu: |
|
|
Nie powiem, żeby akurat w Twoich ustach brzmiało to jak komplement...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jazzmen Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Pią Lip 22, 2016 10:37 Temat postu: |
|
|
ależ to był komplement pomyśl...może w niedalekiej przyszłości porwiesz za sobą miliony  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lip 22, 2016 14:25 Temat postu: |
|
|
Niech będzie, że o to Ci chodziło... nie drążę dociekań, bo nie chcę psuć Mopkowi tematu
Wracając tym samym do głównego wątku rozmowy - z artykułu na turek.net.pl można się dowiedzieć, że pokemonowy szał dotarł do Turku i ma się całkiem dobrze.
Właściwie chętnie dowiedziałabym się od kogoś, kto gra, co w tym takiego fascynującego, że porwało za sobą tyle ludzi w różnych wieku . |
|
Powrót do góry |
|
 |
polonus Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Nie Lip 24, 2016 23:38 Temat postu: |
|
|
Dla macherów od „zarządzania społeczeństwami” to ciekawa odpowiedź na pytania o stan rodzin w obecnym świecie.
Dowiedzą się oni wiele o podatności na manipulację, gdyż miliony osób gotowych udać się w miejsce wskazane im przez producenta gry lub innego użytkownika aplikacji tylko po to, by do swojej wirtualnej kolekcji dodać chomika rażącego prądem czy ryjącą w ziemi niby-dżdżownicę, pokazują jak daleko można się posunąć w zdalnym sterowaniu społeczeństwami.`
Jest to poligon doświadczalny, na którym w dziecinnie prosty sposób władcy marionetek manipulują milionami ludzi, przenosząc ich z miejsca na miejsce niczym pionki na szachownicy. Tak zdobyta wiedza posłuży na diagnozę, na jakim etapie są społeczeństwa i jakich należy użyć dalszych działań w kierunku sterowania społeczeństwem= stadem baranów.
http://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/pokemon-go-mon-macierewicz-gra-w-pokemon-go.jpg
http://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/stary-nie-uwierzysz-gdzie-znalazlem-charizarda-ginekolog-pokemon-go.jpg
Z uwagi na duży rozmiar obrazków, które zajmowały znaczną część strony i utrudniały przeglądanie tematu, podmieniłam je na odnośniki. Małgosia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brain Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Pon Lip 25, 2016 15:16 Temat postu: |
|
|
polonus do tego dodać obrazy z kamer i uzyskujemy możliwość obejrzenia domów od środka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
polonus Nie ma szans na leczenie !!!

|
Wysłany: Wto Lip 26, 2016 22:36 Temat postu: |
|
|
Dotychczas był utrudniony dostęp do informacji odnośnie wnętrz budynków, a teraz dzięki szpiegowskiej grze "przy okazji" te dane trafią do obszernej bazy danych i mogą być wykorzystane od mafii złodziejskiej po mafię globalną NWO sterującą naszą przyszłością. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasio121 Gość
|
Wysłany: Nie Sie 21, 2016 17:15 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie ta gra jest wyłącznie dla dzieci. Znacie kogoś kto w to gra i ma wiecej niz 12 lat? Ja nie znam...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nook Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Pon Sie 22, 2016 20:25 Temat postu: |
|
|
Batoniki czekoladowe ponoć też są dla dzieci. Znacie kogoś kto je jada i ma więcej niż 12 lat? Ja nie znam...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mopek Stara Gwardia

|
Wysłany: Wto Sie 23, 2016 17:30 Temat postu: |
|
|
Znam wielu ludzi, którzy mają nawet i 25+ lat i w to grają
W tym ja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marian_ Maniak

|
Wysłany: Wto Sie 23, 2016 18:54 Temat postu: |
|
|
Mopek
Co nie zmienia faktu, że większość dorosłych uważa, że ta gra to głupota dla dzieciaków.
W tym ja...
Co nie oznacza, że odbieram Wam prawo do grania w Tę grę. Byleby z rozsądkiem.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tygrysss Digital Adv. Technikułe

|
Wysłany: Nie Sie 28, 2016 12:04 Temat postu: |
|
|
W Turku wiadomo trochę inaczej.
Ale np. w Poznaniu na Cytadeli wchodzisz na Rosarium, a tam z 30-40 osób w wieku od 20 w górę.
Nikt w tym problemu nie widzi. Spacerowanie z telefonem w ręku przy okazji  |
|
Powrót do góry |
|
 |
radekM Pismak jakich mało

|
Wysłany: Nie Paź 30, 2016 23:55 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy to dziecinny czy spoko, ale jak pokazują czsami w wiadomościach potrafi być nawet niebezpieczne
i tak np: typ widzi tabliczkę, ZŁY PIES. ale na podwórku jest Pokemon. Wchodzi czy nie ??
Czasami ryzykowne |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mopek Stara Gwardia

|
Wysłany: Sro Lis 02, 2016 21:18 Temat postu: |
|
|
Jak pewnie widzicie lub nie, szał na Pokemony skończył sie bardzo szybko. Gra zrobiła wielką furorę niestety umarła śmiercią naturalną... Samo zbieranie to było jednak za mało.
Cóż ciekawe czy twórcy gier pójdą w tę stronę i będą próbować tworzyć coś nowego na podobnej zasadzie.
(Moim marzeniem jest taka gra w uniwersum Stalker'a gdzie zbierałoby się artefakty. Kto grał ten czai ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|