« Turek.net.pl Regulamin HydeParku       
   HydePark - www.hp.turek.net.pl
Ogłoszenia
Ogłoszenia
Aktualnosci Turek
Aktualnosci
Pogoda Turek
Pogoda
Praca Turek
Praca
 FAQFAQ   CzatCzat   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

internet w Turku gdzie,prędkość,cena
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jakusrv7
Średni pismak
Średni pismak


Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 18

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 22:26    Temat postu: internet w Turku gdzie,prędkość,cena Odpowiedz z cytatem

J/W

Jacy są dostawcy internetu w Turku, jaką dają prędkość i za ile?

dzięki za odp.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adek
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 38
Skąd: turek

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dużo zależy od tego gdzie mieszkasz, ponieważ w turku jest sporo dostawców internetu radiowego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sergio
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 10 Lut 2004
Posty: 2575
Skąd: Turek-Wrocław

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapałczane. Ktoś orientuje sie jacy sa dostawcy, ceny, transfery???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Adas
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 2603
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 23:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja i tak polecalbym neo, duze predkosci maja, ceny nie sa wysokie i lacze nie jest tak awaryjne jak kiedys
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jakusrv7
Średni pismak
Średni pismak


Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 18

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 05:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szukam w okolicach Piłsudskiego.
A czy ktoś ma ze sp. Tęcza?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adek
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 38
Skąd: turek

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 08:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tego co mi się wydaje co tam jest możliwość podłączenia internetu z inei i moim zdaniem to nie jest taki zły pomysł ponieważ jakość łącza nie jest zła i jest taniej niż z tepsy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reyty
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 168
Skąd: z Tąd

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tęczy masz za ok. 40 zł miesięcznie 120 kb/s transferu na ściąganiu. Kumpel ma neta od Pita z POW, i za 35 zł ma transfer 500 kb/s Bardzo szczęśliwy Ja mam od MONROBA za 40 zł miesięcznie 100 kb/s, jeszcze za 30 zł jest ale transfer w granicach 60 kb/s. I netia słyszałem, że dobra jest.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Sergio
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 10 Lut 2004
Posty: 2575
Skąd: Turek-Wrocław

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie zastanawiam się nad netią, ale nie wiem czy TP nie blokuje transferu np. W końcu netia korzysta w infrastruktury Tp... Może ma ktoś takiego neta, albo jest zorientowany w temacie i się wypowie co i jak...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Mamrot
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 309
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 14:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam z Inei i za 2Mb płacę 59 zł. A 6Mb już od 69 zł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
RysioTurek
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 412
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tecza 1Mb/s za 55 zl.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
jointmaniak
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 25 Lis 2005
Posty: 518
Skąd: najczesciej z lufki, bonga...

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mamrot napisał:
Ja mam z Inei i za 2Mb płacę 59 zł. A 6Mb już od 69 zł.


pokieruj mnie jak sobie skrecic tego neta Palacz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kuminek
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 6

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 19:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak zrobić u monroba zeby miec ten szybszy net trzeba go poprosic o przelacznie, cos trzeba zmieniac w sprzecie???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reyty
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 168
Skąd: z Tąd

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 19:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kuminek napisał:
A jak zrobić u monroba zeby miec ten szybszy net trzeba go poprosic o przelacznie, cos trzeba zmieniac w sprzecie???


Zadzwoń albo pójdź do niego i spytaj się o zwiększenie neta, bo jak mi wiadomo nie u każdego się da. On sonie tam pozmienia a żadnego innego sprzętu kupować nie trzeba
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Mamrot
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 309
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 20:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jointmaniak napisał:


pokieruj mnie jak sobie skrecic tego neta Palacz


Kolego musisz być w obszarze działania sieci kablowej Inea.
Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz na stronie http://www.inea.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kubek
Ciężki przypadek
Ciężki przypadek


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 984
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 00:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja sobie teraz w Netii zmieniłem neta.. za 6m place 1 zł przez pól roku Uśmiech Myślę, że TP nie ma szans w pojedynku z Netią ... Jest duża oszczędność.. można sobie porównać cenowo te dwie firmy i sprawdzić gdzie ile się płaci... wychodzi lepiej w Netii. Ja jestem zadowolony, korzystam już z Netii jakieś 2 lata.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Badyl
Ciężki przypadek
Ciężki przypadek


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 823
Skąd: Turek city

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 10:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładnie w Turku chodzi Play Online - testowałem.

Najtańszy abonament 29 zł / miesiąc.
Prędkość teoretycznie do 512, ale zazwyczaj chodzi szybciej.
Minusy to limity, 2,5, 10 GB - teren Turku.

Jakby co zapraszam do salonu Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Sergio
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 10 Lut 2004
Posty: 2575
Skąd: Turek-Wrocław

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kubek napisał:
Ja sobie teraz w Netii zmieniłem neta.. za 6m place 1 zł przez pól roku Uśmiech Myślę, że TP nie ma szans w pojedynku z Netią ... Jest duża oszczędność.. można sobie porównać cenowo te dwie firmy i sprawdzić gdzie ile się płaci... wychodzi lepiej w Netii. Ja jestem zadowolony, korzystam już z Netii jakieś 2 lata.


A jak z transferem, limitem itp???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Badyl
Ciężki przypadek
Ciężki przypadek


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 823
Skąd: Turek city

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Limitów nie ma.
Transfer za 59 zł - 1 mbit - standardowa oferta
Z pakietem za telefon - 10 zł mniej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kubek
Ciężki przypadek
Ciężki przypadek


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 984
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 23:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak jak mówi Badyl .. limitów nie ma.. opcja z telefonem nie jest zła.. za telefon płacisz 40 zl i w tym za ta kasę masz rozmowy .. jeśli więcej wygadasz płacisz wiadomo dodatkowo ale mi to spokojnie starcza.. przypominam ze w tpsa sam abonament to prawie 30 zl plus rozmowy ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sergio
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 10 Lut 2004
Posty: 2575
Skąd: Turek-Wrocław

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 23:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie przymierzam się do wywalenia TP z chaty i ta opcja z netią (tel+ internet) mnie kusi. A jeszcze mam pytanko: wiesza Wam się czasem ten net, czy bezproblemowo śmiga?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kubek
Ciężki przypadek
Ciężki przypadek


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 984
Skąd: Turek

PostWysłany: Sro Gru 16, 2009 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bezproblemowo Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kilofek
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 34

PostWysłany: Nie Gru 27, 2009 00:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Netia technicznie jest Ok, ale przy przeprowadzce z numerem telefonu dochodzi do 3 miesięcy Zszokowany , tyle różnych wymówek nie słyszałem jeszcze w zyciu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kOr
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 46

PostWysłany: Pon Lip 05, 2010 10:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Orientuje się ktoś jakie możliwości zakupu mam na osiedlu domków jednorodzinnych przy wyzwolenia 6?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
GŁ@BU$
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 722
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Lip 05, 2010 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może internet radiowy, jeśli nie masz mega wymagań transferowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Mamrot
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 309
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 06:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kOr napisał:
Orientuje się ktoś jakie możliwości zakupu mam na osiedlu domków jednorodzinnych przy wyzwolenia 6?


Myślę że dobrym pomysłem był by internet mobilny, tylko te limity transferowe Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adas
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 2603
Skąd: Turek

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 07:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy tpsa lub inny operator oferuje juz w Turku 20 Mb ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jointmaniak
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 25 Lis 2005
Posty: 518
Skąd: najczesciej z lufki, bonga...

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio sie dowiadywałem to nie ma jeszcze. Byłem sie pytac w cyforwym polsaci o ten super hiper internet i ma byc pod koniec roku wiec chyba warto poczekac.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reyty
Nawijkaaaaaaaaaa!!!
Nawijkaaaaaaaaaa!!!


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 168
Skąd: z Tąd

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 10:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Netia nie oferuje ale TPSA to nie wiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kOr
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 46

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co o tej radiówki to gdzie można się zgłosić po obszerniejsze info? I czy to zdaje egzamin w ogóle?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Snoweer
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 4

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 21:35    Temat postu: xx Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem to Pan Piotrek aka Pit oferuje podpisanie umowy na radiówkę z jakąś firmą z konina.Ale jakiej jakości ta oferta nie wiem..

Jaki net opłaca się obecnie założyć?Jak wyglądają transfery tam?

Ja zmieniam na osiedlowego neta^^i tak z ciekawości się pytram;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


HP.turek.net.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresć umieszczanych opinii.
Zalogowanie i użytkowanie Forum (HydeParku) oznacza akceptację regulaminu HydePark w aktualnym brzmieniu.

  « Turek.net.pl